Pizza Perfektion

Pizza Perfektion

Udforskning af Smag og Toppings'!

Klassisk Pizzadej

oprettet d.

Klassisk Pizzadej

Hjemmelavet Pizza: Nydelse og Tips til Perfekte Resultater

Det skal du bruge:

500 g hvedemel
320 ml varm vand
10 g salt
6 g tørgær
2 spsk. olivenolie

Pizzadej

Sådan gør du:

Start med at blande vand, gær og olie. Mål 220 ml koldt vand fra vandhanen og derefter 100 ml kogt vand, for at få den rette temperatur på vandet svarende til ca. 36 ° C. Vær forsigtig med, at vandet ikke er for varmt, når du blander det med gær, da det ellers vil ødelægge gæreffekten. Bland mel med salt i en separat skål. Ælt dejen ved gradvist at tilsætte vand/gær/olie i melblandingen. Har du en røremaskine, sætter du den på laveste niveau. Når det er blandet, lader du røremaskinen fortsætte i yderligere 4 minutter på samme niveau. Ælter du i hånden, sætter du ca. 10 minutter af, indtil dejen er elastisk og fløjlsagtig. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter. Herefter ælter du endnu en gang i omkring et minut.

Skær dejen i 165 g boller til den perfekte traditionelle napolitanske pizza base. Det er en god idé at flade bollerne en smule for at gøre det lettere at flade dem ud med håndkraft senere. Dæk dem med plastfolie og et viskestykke og lad dem hvile i 2 timer. Hvis du ønsker at lade dem koldhæve (kan stærkt anbefales), bruger du lidt mindre gær og lader dejen koldhæve i køleskab i 24-48 timer. Koldhævning udvikler en dyb smag i dejen, da det giver gæren mulighed for at arbejde med sukker arterne i melet i længere tid.

Tips til at flade bollerne ud: Start altid med en perfekt afrundet dej bold, da dette hjælper til at holde formen rund, når du flader bollen ud. Tryk ned med mel på fingerspidserne på en let melet overflade og form dejen til en lille, flad skive. Arbejd fra midten ved at skubbe dejen udad med spredte fingre, hvilket gør skiven større. Saml dejen. Flyt hænderne langs kanterne, så tyngdekraften trækker dejen til en 14-tommer cirkel.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar