Guide til hjemmelavet pizza

oprettet d.

Guide til hjemmelavet pizza

Skab din egen perfekte pizza: Guide til hjemmelavet pizzadej og bagning

Ingredienser:

1 kg Tipo00-mel

610 g vand

7 gram gær

20 gram salt

1/2 tsk sukker

30 gram olivenolie

Fremgangsmåde:

Dejen kan forberedes enten i røremaskine eller ved håndkraft. Bland ingredienserne og rør dejen til den er samlet til den samler sig.Herefter æltes dejen i ca. 10 minutter eller indtil den virker elastisk.

Dejen deles herefter i portioner med 200 gram og stilles til hævning i køleskabet eller et køligt rum indtil ca. 1 time før den skal bruges. Dejen kan enten lægges på en smurt plade og dækkes med film/vitavrap eller lægges i lufttætte bøtter, så de holdes fugtige under hævningen.

FORMNING AF DEJEN:

Når pizzaen skal formes, hældes lidt Semola/ Durum mel på bordet og dejkuglen lægges der på.

Tryk derefter pizzaen i cirkelform ved hjælp af dine hænder. Dejen er så elastisk, at du både kan strække den med hænderne på bordet eller tage den op og trække den i luften ved at bevæge den rundt i cirkler over dine hænder. 

BAGNING AF PIZZA:

Vi vil gerne anbefale at bage pizzaen i en brændefyret pizzaovn. Det giver en sprød bund og en fantastisk autentisk smag af Italien.

Pizzaovnen skal være ca. 325 grader, hvorefter pizzaen kun skal bage va. 5-10 minutter. Som alternativer til en brænddfyrret pizzaovn ksn pizzaen bages på en pizzaplade i grillen eller i ovnen. Det er vigtigt, at pizzapladem er varm, så lad ovnen varme op til 250 grader (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm.

Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca. 10 minutter, eller til bunden er sprød.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar